visie
pauline
tarieven
contact
P
N
pauline
tarieven
contact

home

home

de plek

Gastouderopvang Pien is gevestigd op de onderste verdieping van een fantastisch herenhuis met een grote kamer en suite, waar de kinderen genoeg ruimte hebben om heerlijk te spelen, te leren en te ontdekken. De kamer(s) waar de kindjes verblijven, de tuin, de inrichting en ons gezin geven je het gevoel dat je welkom bent en dat jij en je kind(eren) worden omhuld door liefdevolle, speelse zorg en aandacht.

Op de eerste etage is nog een zitkamer voor het gezin zodat de kinderen niet steeds gestoord worden in hun spel of slaapje. Zo af en toe zal het een gezellige boel zijn met ook onze eigen kinderen die mee eten, spelen of op de bank ”chillen”.

We zullen elke dag naar buiten gaan met de bakfiets of wandelend. We wonen dicht bij Sunny Court, bos, duinen en strand waar we heerlijk kunnen scharrelen, verwonderen en spelen.

materiaal

Ik ben in het rijke bezit van veel uitdagend en veilig spelmateriaal, zowel voor binnen als buiten. Ik hou van mooi, duurzaam speelgoed dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden en natuurlijk is er ook Duplo, Playmobil, een poppenhuis, een huishoekje, een tent, een autobaan, puzzles en zo meer.

Er is ook veel creatief materiaal om heerlijk te tekenen, te knutselen, te kleien of om gewoon mee te experimenteren. Gewoon omdat dat leuk is, niet “mooi” hoeft te worden en al ontdekkend ontstaan de leukste creaties waar de kinderen trots op kunnen zijn omdat ze het zelf verzonnen en gemaakt hebben. Een leuke bijkomstigheid is dat de creatieve en sociale ontwikkeling ongemerkt gestimuleerd wordt want samen aan een project “werken “ is nog leuker dan alleen, voor een enthousiaste, leergierige peuter.

Buiten in de tuin is ook genoeg te ontdekken. Baby’s kunnen er heerlijk slapen in de schaduw, peuters kunnen met blote voetjes in het gras de grassprietjes voelen kriebelen. Er is een moestuintje waar de kleintjes in kunnen meehelpen, een zandbak en speelhuisje, een (loop) fietsje, slakjes, een wiebelplank, etc.

samen doen

We gaan samen op zoek naar grote en kleine avonturen, in boekjes, spelletjes, de tuin, in muziek in kleine ommetjes in de straat en bijvoorbeeld op tripjes naar het bos, het strand, een speeltuin of een parkje in de buurt. We gaan ook vast een paar keer op bezoek bij een kunstenaar in de buurt om te zien hoe zijn werk vordert, de bakker of een timmerman.

We vieren de seizoenen. (Jaar) feesten worden gezamenlijk gevierd en de natuur wordt zoveel mogelijk naar binnen gehaald door een seizoentafel te maken of een themahoek, te knutselen met spullen van buiten, zelf verf te maken van bijv. kruiden of sappen , te spelen met kisten, doeken en planken, enz.

Het samen eten en drinken is een paar keer op de dag een gezellig groepsmoment. Om 10 uur kneden en bakken de kinderen hun eigen broodjes of we eten wat fruit. “We” maken appelmoes, bakken pannenkoeken, snijden de groente voor de soep, we dekken de tafel en vouwen de was, etc. Tussen de middag eten we een broodmaaltijd of bijvoorbeeld pannenkoeken of soep. De kinderen krijgen 1 warme maaltijd per dag. In de namiddag is er ook een vast eet- en drinkmoment en als het mooi weer is eten we lekker buiten of we gaan picknicken in de buurt.

Omdat de imitatiefase een erg belangrijke fase is in de ontwikkeling van het jonge kind, laat ik de kinderen zoveel mogelijk ervaren van het echte leven.

organisatie en sfeer

Opgroeien, tot bloei komen en het leven en jezelf ontdekken in je eigen tempo, in vrijheid en geborgenheid, dat is wat ik elk kind van harte gun en mijn best voor zal doen om dit voor jullie kind(eren) te bieden. Mijn 25 jaar ervaring in het werken met kinderen en mijn ervaring als moeder zet ik graag in om, als de vraag daar is, mee te denken over de ontwikkeling van jullie kind(eren) en te helpen met eventuele opvoedingsvragen. Ik hoop en verwacht dat uw kind(eren) zich snel thuis zullen voelen ins ons, huis, ons gezin en in contact met de andere kindjes. De kleine baby’s worden veel gedragen en ze slapen onder andere in een goedgekeurd schommelwiegje.

Pien is een gastvrije plek waar we het leven vieren in verbondenheid met elkaar en we verwelkomen ook graag gasten, zoals een opa en/of oma die even op visite willen komen omdat ze in de buurt zijn of een buurvrouw die eens gezellig een kopje koffie komt drinken en voorlezen of een verzorger van de kinderboerderij die wat kuikentjes komt brengen om te verzorgen en hun ontwikkeling te volgen etc. Vanaf juni 2017 is Gastouderopvang Pien een erkend leerbedrijf voor stagiaires.

Een goede en open communicatie tussen ouders en mij vind ik erg belangrijk. Ouders zijn welkom om bij het brengen een kopje koffie of thee te drinken en bij te kletsen. Gedurende de dag zal ik af en toe foto’s en berichten van de kinderen en hun activiteiten en/of bijzonderheden naar de ouders doorsturen en graag ontvang ik ook berichtjes over bijzonderheden of als je bijvoorbeeld je kind door omstandigheden wat later kunt komen ophalen.

NIEUWS!
Vanaf maart 2022 huren we een volkstuin tegen de duinen aan in de Duivelandsestraat, waar we gaan zaaien, spelen en oogsten.

referenties
referenties