visie
pauline
tarieven
contact
P
N
tarieven
contact
I

home

home
altijd kinderen om mij heen

Een leven zonder kinderen om mij heen is ondenkbaar. Zolang ik mij herinner draag ik een zonnig beeld met me mee waarin ik vrolijk en blij door het leven zwier met zo’n zes lachende spelende kinderen om mij heen.

 

Rond mijn achttiende ben ik kleuterleidster geworden (met een hoofdakte). Na een aantal fantastische jaren in het kleuteronderwijs heb ik de omslag gemaakt naar het gewoon en speciaal basisonderwijs waar ik ruim vijftien jaar als lerares voor de klas heb gestaan. Na mijn opleiding als speltherapeut heb ik drie jaar als speltherapeute gewerkt op twee speciaal onderwijs basisscholen. Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen waarbij het delen en helen van "het verhaal " wordt ondersteund door spel, verhalen schrijven, ontspanningsoefeningen doen, tekenen, toneelspelen, etc. Later ben ik ook kinderen individueel gaan begeleiden via “het rugzakje” en in mijn praktijk aan huis.  Daarnaast heb ik een aantal sociale vaardigheids-/weerbaarheidstrainingen gegeven.

Zeven jaar combineerde ik drie dagen gastouderopvang aan huis met mijn werk als invalkracht in het basisonderwijs. Daarnaast deed ik individuele begeleiding en Remedial Teaching met kinderen. In onze gastouderopvang in Maasland hadden wij 3 tot 5 kinderen in de leeftijd variërend van 0 tot 10 jaar. Ik leef en woon samen met mijn man Marcel die thuiswerkt en ook meehelpt indien nodig en onze geweldige kinderen Annemoon (21), Raphaël (16) en onze lieve, speelse poes Chiva. Onze oudste zoon Elwin woont op zichzelf en komt regelmatig gezellig langs.

Waarom Pien? Als kind werd ik Pien(tje) genoemd. Tijdens het zijn met de kinderen kan en mag Pien er ook weer zijn, heerlijk!

Voor meer informatie over de therapiepraktijk zie www.bloeiruimte.nl.

Ik kijk ernaar uit om u en uw kind(eren) te leren kennen.

Pauline

 

 

referenties
referenties